Sorbet med rabarber

Sorbet med rabarber

Sorbeten kan dekoreras med myntablad och syltade rabarber.

Årstid: Sommar
Personer: 6
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2740
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept sorbet med rabarber.

250 g rabarber
¼ vaniljstång
5 dl vatten
100 g rörsocker
1 msk äppelcidervinäger
1 äggvita

Tillvägagångssätt för sorbet med rabarber:

Skölj rabarbern och skär bort toppen och botten. Skär stjälken i bitar på ca 2 cm.

Skär upp vaniljstången på längs och skrapa ur fröna. Lägg både fröna och stången i en gryta tillsammans med rabarbern, vattnet och sockret. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Ta grytan från värmen och tillsätt vinägern. Låt rabarberblandningen svalna innan den mixas och hälls ner i en glassmaskin.

Låt rabarbersmeten köra i glassmaskinen i 10 min. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i sorbeten. Häll tillbaka sorbeten i glassmaskinen och kör till den fått önskad konsistens.

Om man inte har en glassmaskin kan sorbeten ställas i frysen. Var noga med att röra ca var 10:e min för att försäkra att sorbeten inte kristalliseras.



Detta recept på sorbet med rabarber är tillagt av Cathrine den 23.05.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Desserter  >  Glass  >  Sorbet med rabarber