Sorbet med rabarber

Sorbeten kan dekoreras med myntablad och syltade rabarber.
Årstid: Sommar
Personer: 6
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2740

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept sorbet med rabarber.
250 g rabarber
¼ vaniljstång
5 dl vatten
100 g rörsocker
1 msk äppelcidervinäger
1 äggvita
Tillvägagångssätt för sorbet med rabarber:
Skölj rabarbern och skär bort toppen och botten. Skär stjälken i bitar på ca 2 cm.
Skär upp vaniljstången på längs och skrapa ur fröna. Lägg både fröna och stången i en gryta tillsammans med rabarbern, vattnet och sockret. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Ta grytan från värmen och tillsätt vinägern. Låt rabarberblandningen svalna innan den mixas och hälls ner i en glassmaskin.
Låt rabarbersmeten köra i glassmaskinen i 10 min. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i sorbeten. Häll tillbaka sorbeten i glassmaskinen och kör till den fått önskad konsistens.
Om man inte har en glassmaskin kan sorbeten ställas i frysen. Var noga med att röra ca var 10:e min för att försäkra att sorbeten inte kristalliseras.
Detta recept på sorbet med rabarber är tillagt av Cathrine den 23.05.2012.
Sänd in dina egna recept