Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

En enkel och god maträtt.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2226
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept spaghetti carbonara.

250 gram spaghetti.
150 gram bacon i skivor eller tärningar
3-4 äggulor
1 dl grädde
1 schalottenlök
Salt och peppar
Ev. lite persilja eller basilika
Ev. 2 msk riven parmesanost

Tillvägagångssätt för spaghetti carbonara:

Koka spaghettin efter anvisningarna på förpackningen. Stek baconen i en stekpanna tills de blivit spröda, lägg dem därefter på lite hushållspapper.

Finhacka schalottenlöken och rör samman med äggulorna, grädden, salt och peppar. Rör även i parmesan och persilja eller basilika om så önskas.

Häll vattnet av den färdigkokta spaghettin. Låt spaghettin bli kvar i grytan och häll i äggblandningen. Rör runt i grytan tills äggblandningen uppnår önskad konsistens. Smula sönder de sprödstekta baconen och strö över pastan.

Servera medan det fortfarande är varmt.



Detta recept på spaghetti carbonara är tillagt av Cathrine den 03.03.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Italiensk mat  >  Spaghetti carbonara