Spenatpaj

Spenatpaj

Serveras med en sallad.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1946
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept spenatpaj.

Pajdeg:
½ tsk salt
1 dl vatten
Lite olja
110g grahamsmjöl
110g vetemjöl

Fyllning:
400g spenat
1,5 dl mjölk
100g lök
2 ägg
Riven ost
Muskotnöt, salt och peppar

Tillvägagångssätt för spenatpaj:

Pajskal: blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt lite olja och vatten och arbeta degen tills den känns mjuk. Tryck ut degen i en pajform och pricka dem med en gaffel. Grädda pajskalet i 15 minuter på 175 grader.

Fyllning: Koka lök och spenat i en gryta tills all vätska förångats. Smaka av med kryddor häll spenatfyllningen i pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk och häll det över spenatfyllningen. Strö över riven ost. Gräddas cirka 30 minuter på 175 grader.


Detta recept på spenatpaj är tillagt av Mårten den 07.06.2009.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Paj  >  Spenatpaj