Spröda köttbullar
Spröda och goda köttbullar.
Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 2516
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept spröda köttbullar.
1 lök
1 ägg
1 dl mjöl
2 dl minimjölk
1 tsk salt
peppar
500 g kalv-/fläskfärsk, max. 10% fett
2 morötter
Tillvägagångssätt för spröda köttbullar:
1. Löken skalas och hackas grovt.
2. Blanda löken med ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar.
3. Rör ner äggblandningen i köttfärsen.
4. Skala och riv morötterna. Tillsätt morötterna i köttfärsen och rör runt.
5. Forma färsen till lagom stora köttbullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
6. Ställ in plåten med köttbullarna i ugnen på 210 grader i ca 20 min. Köttbullarna ska inte vändas under stekningen och det behövs inget matfett till stekningen.
Detta recept på spröda köttbullar är tillagt av Cathrine den 25.08.2010.
Sänd in dina egna recept