Spröda köttbullar

Spröda köttbullar

Spröda och goda köttbullar.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 1589
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept spröda köttbullar.

1 lök
1 ägg
1 dl mjöl
2 dl minimjölk
1 tsk salt
peppar
500 g kalv-/fläskfärsk, max. 10% fett
2 morötter

Tillvägagångssätt för spröda köttbullar:

1. Löken skalas och hackas grovt.

2. Blanda löken med ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar.

3. Rör ner äggblandningen i köttfärsen.

4. Skala och riv morötterna. Tillsätt morötterna i köttfärsen och rör runt.

5. Forma färsen till lagom stora köttbullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

6. Ställ in plåten med köttbullarna i ugnen på 210 grader i ca 20 min. Köttbullarna ska inte vändas under stekningen och det behövs inget matfett till stekningen.


Detta recept på spröda köttbullar är tillagt av Cathrine den 25.08.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Svensk mat  >  Spröda köttbullar