Stekt lax

Årstid: Hela året
Personer: 1
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 979
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept stekt lax.


1 laxfilé (ca 150 g)
½ tsk vegetabilisk olja
Salt och peppar
Sparris

Yoghurtsås:

2 msk naturell lättyoghurt
1½ tsk Fransk senap
Finhackad dill
20g löjrom eller kaviar
Citron

Tillvägagångssätt för stekt lax:

Pensla laxen med olja och strö på salt och peppar.

Stek fisken på båda sidor i en stek- eller grillpanna. Den blir torr om den steks för länge, räkna med en stektid på ca 4-6 min.

Blanda yoghurten med senapen, dillen och hälften av rommen.

Servera den varma fisken med nykokt sparris och yoghurtsåsen. Dekorera med en klick löjrom och en skiva citron.


Detta recept på stekt lax är tillagt av Cathrine den 04.10.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Stekt lax
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Lax  >  Stekt lax