Stekt rödspätta med rotsellerisås

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1291
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept stekt rödspätta med rotsellerisås.

3 msk vetemjöl
1 tsk grovt salt
Peppar
8 Rödspättefiléer (450g)
50 g smör
1/4 liter mjölk
1/4 rotselleri skuren i tändsticksstora bitar (200g)
1 1/2 msk maizena
1/2 tsk grov salt
Peppar

Tillvägagångssätt för stekt rödspätta med rotsellerisås:

Blanda vetemjöl, salt och peppar. Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen. Stek dem i smör ca 1 min på vardera sida i en stekpanna. Ta upp fisken och håll den varm.

Sås: Häll mjölken och rotsellerin i stekpannan och koka upp. Tillsätt maizenan under omrörning och låt såsen koka i ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera fisken med såsen och kokt potatis.


Detta recept på stekt rödspätta med rotsellerisås är tillagt av Cathrine den 24.05.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Stekt rödspätta med rotsellerisås
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Stekt rödspätta med rotsellerisås