Stekt tapas

Stekt tapas

Hälleflundra stekt i olja.

Årstid: Hela året
Personer: 8
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 3587
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept stekt tapas.

1 dl. Vitvinsättika.
2 msk hackad färsk timjan.
1 kg. Skinnfri hälleflundra.
1 citron.
4 vitlöksklyftor.
1 liten tsk spiskummin.
2 msk hackad färsk organo.
Olivolja (till stekning).
2 finhackade lagerblad.
2 dl. vetemjöl.

Tillvägagångssätt för stekt tapas:

Skär fisken i bitar på ca 2-3 cm. Citronen skäres i passande storlek. Vitlöken hackas.

Vispa samman vitvinsättika, vitlök, oregano, timjan, spiskummin och lagerblad i en skål. Tillsätt fiskbitarna och täck dem med marinaden. Låt stå i rumstemperatur i ca 1 timme, eller täck med plastfolie och låt stå i kylen i 4 timmar.

Värm upp olivoljan i en kastrull på medium till hög värme. Det ska vara så mycket olja i kastrullen att det går ca 1 ½ cm upp.

Häll mjölet i en stor skål. Tag fiskbitarna och vänd dem i mjölet. Skaka av överflödigt mjöl och lägg ner fisken i oljan tills de är genomstekta och bruna på alla sidor. Räkna med att de behöver ca 6 min allt i allt. Lägg fiskbitarna på lite hushållspapper så att överflödigt fett rinner av. Salta och peppra.

Servera tapasen på en tallrik tillsammans med citron.


Detta recept på stekt tapas är tillagt av Cathrine den 25.01.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Spansk mat  >  Tapas  >  Stekt tapas