Tacopaj

En god och lättlagad tacopaj.
Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 5701

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept tacopaj.
Pajdeg:
100 g margarin eller smör
3,5 dl vetemjöl (om man vill ha en nyttigare paj kan man byta ut 1,5 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl)
Ca ½ dl vatten
Fyllning:
350 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 lök
1 burk krossade tomater
1 burk cremé fraiche
2-3 dl riven ost
Tillvägagångssätt för tacopaj:
Blanda samman ingredienserna till pajdegen, tillsätt vattnet lite i taget. Ställ pajdegen i kylskåpet och låt den vila.
1.Riv löken.
2. Stek löken och köttfärsen i en stekpanna.
3. Tillsätt tacokryddan och de krossade tomaterna. Låt stå på låg värme.
4. Tryck ut pajdegen i en form. Nagga degen och ställ in formen till förgräddning i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
5. Ta ut pajformen och häll i köttfärsen. Klicka ut cremé fraichen ovanpå pajen och strö till sist lite ost på toppen.
6. Grädda pajen i ytterliggare ca 10-15 min i 225 grader.
Detta recept på tacopaj är tillagt av Cathrine den 04.05.2010.
Sänd in dina egna recept