Tacopaj

Tacopaj

En god och lättlagad tacopaj.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 4415
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept tacopaj.

Pajdeg:
100 g margarin eller smör
3,5 dl vetemjöl (om man vill ha en nyttigare paj kan man byta ut 1,5 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl)
Ca ½ dl vatten

Fyllning:
350 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 lök
1 burk krossade tomater
1 burk cremé fraiche
2-3 dl riven ost

Tillvägagångssätt för tacopaj:

Blanda samman ingredienserna till pajdegen, tillsätt vattnet lite i taget. Ställ pajdegen i kylskåpet och låt den vila.

1.Riv löken.
2. Stek löken och köttfärsen i en stekpanna.
3. Tillsätt tacokryddan och de krossade tomaterna. Låt stå på låg värme.
4. Tryck ut pajdegen i en form. Nagga degen och ställ in formen till förgräddning i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
5. Ta ut pajformen och häll i köttfärsen. Klicka ut cremé fraichen ovanpå pajen och strö till sist lite ost på toppen.
6. Grädda pajen i ytterliggare ca 10-15 min i 225 grader.



Detta recept på tacopaj är tillagt av Cathrine den 04.05.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Mexikansk mat  >  Tacopaj