Tempura

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 945
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept tempura.

400 g Oxfilé
200 g torkad Shiitakesvamp
250 g Kinakål
200 g Glasnudler
200 g Champinjoner
150 g asiatisk rättika
200 g Spenat (Färsk)
1 dl Friskpressad citronsaft
1/2 dl soja
2 st. vårlök
4 tsk sesamfrön
1 tsk socker
1 msk miso
2 tsk sött risvin eller sherry
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk Colmans senapspulver
1 1/2 Liter hönsbuljong

Tillvägagångssätt för tempura:

Lägg oxköttet i frysen i 2-3 timmar. Häll kokande vatten över shiitakesvamparna och låt dem stå i 30 min.

Rensa och skölj kinakålen och skär den i strimlor. Häll kokande vatten över glasnudlarna och låt dem stå i 5 min. Skölj svamparna och skär dem i små bitar. Skala rättikan och finstrimla 100g av den, riv den resterande rättikan på den fina sidan av rivjärnet och lägg i en skål. Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.

Häll ner nudlarna i ett durkslag och låt stå och droppa av. Klipp nudlarna i mindre bitar och lägg dem på ett fat tillsammans med grönsakerna.

Blanda citronsaft, soja och ½ dl vatten i en skål.

Rensa och skölj vårlöken. Skär dem i tunna bitar och lägg i en liten skål.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna och på jämn värme och stöt dem sedan i en mortel. Tillsätt socker, äppelcidervinäger och senapspulver, rör samman. Häll upp i en liten skål.

Skär köttet i ganska tunna skivor med en skarp kniv och lägg upp skivorna på ett fat.

Värm upp buljongen i en låg gryta och placera sedan kastrullen på rechauden (bordsvärmaren).

Blanda efter eget smak och behag grönsaker, svampar, nudlar och kött i små fonduesilar och doppa dem i den varma buljongen. Ät med två olika såser samt med riven rättika och vårlök.




Detta recept på tempura är tillagt av Cathrine den 11.02.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Tempura
Recept  >  Matrecept  >  Asiatisk mat  >  Japansk mat  >  Tempura