Tonfiskmousse

Tonfiskmousse

Denna fettsnåla tonfisksmousse passar utmärkt som förrätt, serveras med nybakat bröd.

Årstid: Hela året
Personer: 2
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 15996
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept tonfiskmousse.

2 burkar tonfisk naturell, ca 200g.
50 g smör (kan helt tas bort för ett fettsnålare alternativ).
1-2 dl Crème fraiche 18, 9 eller 6%
1 1/2 - 2 tsk citronsaft
nymald peppar.

Tillbehör:
Tomater skurna i klyftor, räkor, citron i klyftor, dill eller vattenkrasse, sallad.

Tillvägagångssätt för tonfiskmousse:

Häll bort vattnet från tonfisken. Mosa tonfisken i en skål med elvisp eller en gaffel. Smält smöret och tillsätt detta till tonfisken. Blanda väl. Tillsätt crème fraiche, citronsaft och kryddor. Rör samman och smaka av. Moussen ska inte vara för flytande och saftig, men inte heller för torr. Lägg moussen i en pastejform (man kan få en speciell metall form som har formen som en fisk), stor skål eller i portionsskålar (lägg ev. Plastfolie i formarna först).

Ställ moussen övertäckt i kylskåpet minst en halv dag.
Dekorera med tillbehöret före servering.

Man kan helt låta bli att tillsätta smöret, det gör dock moussen något torrare. Detta kan i gengäld undgås vid att man häller lite thousand island-dressing och/eller citronsaft över moussen alldeles före servering.

Smaklig måltid!


Detta recept på tonfiskmousse är tillagt av Cathrine den 05.01.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Tonfisk  >  Tonfiskmousse