Ugnspannkaka

Ugnspannkaka

ugnspannkaka i långpanna.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1785
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept ugnspannkaka.

4 ägg
8 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 paket bacon
2 tomater

Tillvägagångssätt för ugnspannkaka:

1.Klipp baconen i mindre bitar och lägg dem i en långpanna och ställ in denna i ugnen på 225 grader.

2.Vispa under tiden samman äggen, mjölken, och vetemjölet.

3.Ta ur långpannan ur ugnen då baconen börjar få färg och häll sedan äggblandningen över.

4.Ställ in i ugnen igen och grädda i ca 30 min. Då det är ca 5-10 min kvar av gräddningstiden så skivas tomaterna och läggs ovanpå pannkakan.

Om man vill kan man skippa baconen och istället smöra långpannan innan smeten hälls i. Kom även ihåg att salta om du väljer att tillaga ugnspannkakan utan bacon.

Detta recept på ugnspannkaka är tillagt av Cathrine den 07.06.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Svensk mat  >  Ugnspannkaka