Utflyktsbröd

Utflyktsbröd

Passar förträffligt att ta med sig på utflykten.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 1823
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept utflyktsbröd.

2 dl minimjölk
25 g jäst
½ dl olja
50 g knäckta vetekärnor
350 g mjöl
1 tsk salt

Fyllning:
250 g champinjoner
200 g skinka/köttfärs (med låg fettprocent)/kalkon eller räkor
50 g riven ost (mager)
Oregano

Tillvägagångssätt för utflyktsbröd:

1. Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i lite av mjölken och häll så i resten av vätskan.

2. Ha i resten av ingredienserna och låt jäsa under bakduk i ca 30 min.

3. Degen delas i 3 och varje del kavlas ut till en cirkel. Dela varje cirkel i 8 lika stora bitar (trekanter).

4. Blanda ihop fyllningen och hacka den fint. Om du använder köttfärs så stek denna först. Fördela fyllningen på trekanterna och rulla ihop till croissanter.

5. Låt bröden häva ytterligare 15 min med fyllningen i.

6. Baka i ugnen på 200 grader i 30 min.
Perfekt som matsäck till t.ex. skogsutflykten.


Detta recept på utflyktsbröd är tillagt av Cathrine den 13.08.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Utflyktsbröd