Valnötsbröd

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2230
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept valnötsbröd.

4 dl mjölk
6-7 dl vetemjöl
50g smör
50g jäst
6 dl rågmjöl
2 ägg
1,5 dl hackade valnötter
0,5 dl honung
2 dl havregryn
2 tsk salt
1 dl vatten

Tillvägagångssätt för valnötsbröd:

Smält smöret och tillsätt sedan mjölk och vatten. Smula sönder jästen i en skål och häll på mjölkblandningen när temperaturen är 37 grader. Rör ut jästen. Tillsätt honung, ägg, rågmjöl, valnötter, havregryn och salt och rör om. Tillsätt så mycket vetemjöl som krävs för att degen ska bli fast och smidig. Låt degen jäsa under en kökshandduk ca 45 minuter. Fördela degen i två smorda brödformar och låt den jäsa ytterligare 30 minuter under en kökshandduk. Bröden gräddas i 25-30 minuter på 175 grader.

Detta recept på valnötsbröd är tillagt av Mårten den 06.02.2008.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Valnötsbröd
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Valnötsbröd