Vaniljcupcakes
Här är glasyren spritsad på cupcaken.
Årstid: Hela året
Personer: 14
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2042
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept vaniljcupcakes.
100 gram smör
125 gram socker
3 ägg
1 vaniljstång
1 ekologisk citron.
200 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
0,5 dl mjölk
Vaniljglasyr:
200 gram florsocker
100 gram smör
1 vaniljstång
0,5 dl mjölk
Tillvägagångssätt för vaniljcupcakes:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa smör och socker luftigt med hjälp av en elvisp. Vispa ner äggen, ett åt gången. Skär upp vaniljstången på längs och skrapa ur fröna. Blanda ner vaniljfröna i smörblandningen.
Riv skalet av citronen och blanda det med mjöl, bakpulver och salt.
Rör växelvis i mjölbalndningen och mjölken i smörblandningen tills allt är väl blandat.
Häll upp smeten i muffinsformar och baka dina cupcakes i ugnen i ca 18 min. Ställ cupcakesen till att svalna.
Gör glasyren genom att vispa smöret med en elvisp tills det blir mjukt. Skär upp vaniljstången på längs och skrapa ur fröna. Blanda ner fröna i smöret. Vispa ner florsockret lite åt gången och avsluta med att blanda ner mjölken.
Då cupcakesen svalnat helt så kan glasyren spritsat eller breddas på toppen.
Dekorera ev. med strössel eller liknande på toppen.
Receptet ger ca 14 cupcakes.
Detta recept på vaniljcupcakes är tillagt av Cathrine den 25.04.2012.
Sänd in dina egna recept