Vegetariska pizzabullar

Går utmärkt att frysa.
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 7233

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept vegetariska pizzabullar.
5 dl ljummet vatten
50 gram jäst
3 msk matolja
1 tsk salt
1 tsk. socker
300 gram fullkorsmjöl
600 gram vetemjöl
100 gram pesto
2 lökar (ev. rödlök)
100 gram champinjoner
100 gram marinerade kronärtskockshjärtan
400 gram riven ost
Tillvägagångssätt för vegetariska pizzabullar:
Börja med att göra pizzadegen. Lös upp jästen i det ljumna vattnet. Tillsätt salt, socker och olja. Rör i fullkornsmjölet och därefter vetemjölet, lite åt gången. Låt degen jäsa övertäckt i 30 min.
Finhacka löken, champinjonerna och kronärtskockorna.
Kavla ut degen till en fyrkant och bred ut peston över hela degen. Fördela löken, svampen, kronärtskockorna och osten jämnt över degen.
Rulla degen till en rulle och skör denna i 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och baka dem i ugnen på 200 grader i ca 13 min.
Detta recept på vegetariska pizzabullar är tillagt av Cathrine den 18.08.2011.
Sänd in dina egna recept