Vit chokladmousse

Vit chokladmousse

Servera chokladmoussen med färska bär och chokladspån.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 3418
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept vit chokladmousse.

3 gelatinblad
3 dl mjölk
150 gram socker
1 vaniljestång
125 gram vit choklad
4 äggulor
2 dl grekisk yoghurt

Tillvägagångssätt för vit chokladmousse:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Värm upp mjölken i en gryta på svag värme (den ska inte koka), tillsätt sockret.

Skär upp vaniljstången på längs och skrapa ur fröna, lägg ner dessa tillsammans med vaniljstången i grytan med mjölk. Rör med jämna mellanrum i grytan.

Haka den vita chokladen grovt och lägg ner denna i grytan. Då sockret upplösts och chokladen smält helt så vrids gelatinbladen ur och läggs ner i grytan. Rör runt tills gelatinbladen är helt upplösta. Ta upp vaniljstången ur grytan.

Medan blandningen svalnar något så vispas äggulorna luftiga. Vänd ner äggulorna i den något avsvalnade chokladblandningen. Tillsätt grekisk yoghurt och vispa tills moussen får en jämn och fin konsistens.

Häll upp chokladmoussen i lagom stora portionsskålar och ställ dessa i frysen i 2-3 timmar eller i kylskåpet i minimum 6 timmar.



Detta recept på vit chokladmousse är tillagt av Cathrine den 21.12.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Desserter  >  Choklad  >  Vit chokladmousse