Vit chokladmousse

Servera chokladmoussen med färska bär och chokladspån.
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 3418

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept vit chokladmousse.
3 gelatinblad
3 dl mjölk
150 gram socker
1 vaniljestång
125 gram vit choklad
4 äggulor
2 dl grekisk yoghurt
Tillvägagångssätt för vit chokladmousse:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Värm upp mjölken i en gryta på svag värme (den ska inte koka), tillsätt sockret.
Skär upp vaniljstången på längs och skrapa ur fröna, lägg ner dessa tillsammans med vaniljstången i grytan med mjölk. Rör med jämna mellanrum i grytan.
Haka den vita chokladen grovt och lägg ner denna i grytan. Då sockret upplösts och chokladen smält helt så vrids gelatinbladen ur och läggs ner i grytan. Rör runt tills gelatinbladen är helt upplösta. Ta upp vaniljstången ur grytan.
Medan blandningen svalnar något så vispas äggulorna luftiga. Vänd ner äggulorna i den något avsvalnade chokladblandningen. Tillsätt grekisk yoghurt och vispa tills moussen får en jämn och fin konsistens.
Häll upp chokladmoussen i lagom stora portionsskålar och ställ dessa i frysen i 2-3 timmar eller i kylskåpet i minimum 6 timmar.
Detta recept på vit chokladmousse är tillagt av Cathrine den 21.12.2010.
Sänd in dina egna recept