Vörtbröd

Vörtbröd

Nybakat vörtbröd.

Årstid: Jul
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1787
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept vörtbröd.

1 paket jäst
50g smör
2,5 dl julöl (gärna ett lite mörkare öl)
2,5 dl julmust
1 dl sirap
0,5 msk mald pomerans
0,5 tsk nejlikor
1 tsk ingefära (pulver)
3,5 dl rågmjöl
10-12 dl rågsikt

Till pensling:
1,5 msk sirap
0,5 dl vatten

Tillvägagångssätt för vörtbröd:

Smula ner jästen i en bunke.

Smält smöret i en kastrull och häll i julmusten och ölen. Värm upp till fingertemperatur.

Häll i lite av smörblandningen i bunken med jäst och rör runt tills jästen är helt upplöst. Häll i resten av vätskan.

Tillsätt sirapen. Krossa nejlikor till fint pulver med hjälp av t.ex. en mortel. Ha i alla kryddorna i degspadet.

Rör ner rågmjölet. Blanda i rågsikten lite i taget tills degen släpper bunken. Ställ degen till att jäsa under bakduk i ca 40 min.

Lägg upp degen på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar, forma till två limpor. Nagga bröden och låt ligga under bakduk och jäsa i ytterligare 30 min.

Pensla bröden och ställ in nederst i ugnen på 200 grader i 30 min.


Detta recept på vörtbröd är tillagt av Cathrine den 12.11.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Vörtbröd