Wallenbergare

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1835
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept wallenbergare.

400 g kalvfärs
4 äggulor
1 ¾ dl grädde
Salt och vitpeppar

Tillvägagångssätt för wallenbergare:

1.Rör ner grädden lite i taget och sedan äggulorna.

2. Salta och peppra färsen.

3.Forma färsblandningen till små biffar. Då färsen kan vara svår att forma så kan man använda sig av runda kakformar (liknande pepparkaksformar). Lägg ned kakformarna i en gjutjärnspanna och klicka sedan ner färsen i formarna. Stek biffarna på medel värme, ca 3 min på varje sida.

Servera wallenbergarna med potatismos, gröna ärtor och vinbärsgelé.


Detta recept på wallenbergare är tillagt av Cathrine den 07.06.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Wallenbergare
Recept  >  Matrecept  >  Köttfärs  >  Wallenbergare