Whiskeysås

Whiskeysås

Whiskeysås passar bra till helt kött.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1708
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept whiskeysås.

½ lök
3 msk smör
1 dl äppelcidervinäger
5 dl kalv- eller oxbuljong
2 dl vispgrädde
1-2 dl whisky
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
Några droppar soja
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för whiskeysås:

Finhacka löken. Smält smöret i en lite gryta och stek löken hastigt här i, den ska inte få färg. Häll i äppelcidervinägern och låt koka i ett par minuter. Tillsätt buljongen och låt såsen koka in innan grädden tillsättes. Häll i whiskeyn. Skaka vatten och mjöl till en redning och häll ner redningen i såsen.

Tillsätt lite soja för färgens skull och smaka av med salt, peppar och ev. lite mer whiskey.


Detta recept på whiskeysås är tillagt av Cathrine den 04.10.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Tillbehör  >  Sås  >  Whiskeysås