Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/63/154663/webbkokbok.se/public_html/connect.php on line 2 Ris à la Malta Ris à la Malta

Gå tillbaka till Ris à la Malta.

Årstid: Hela Ã¥ret - Personer: 6 - Fettsnålt recept: Ja - Träffar: 2053

Ingredienser:

1½ dl. grötris
2 dl. vatten
8 dl. minimjölk
½ tsk. salt
1 vaniljstång
Sötningsmedel
6 dl fil
3 gelatinblad


Tillvägagångssätt:


Skär upp vaniljstången och lägg ner den i en gryta tillsammans med vatten och salt. Koka upp.

Lägg ner grötriset i vattnet och låt koka under lock i ca.10 min.

Häll i mjölken och låt koka i ytterligare 30 min på svag värme.

Låt gröten svalna och tillsätt så sötningsmedel i önskad mängd.

Lägg gelatinbladen i blöt tills de är helt mjuka och smält dem sedan i en gryta.

Rör ner de smälta gelatinbladen i gröten.

Tillsist blandas filen ner i grötblandningen.


Servera ris à la maltan med varm saftsås. Om du vill kan du röra ner clementinklyftor eller apelsinklyftor i ris à la maltan.



Detta recept på Ris à la Malta är tillagt av Cathrine den 12-11-2010

Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.