Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/63/154663/webbkokbok.se/public_html/connect.php on line 2
Ris à la Malta
Ris à la Malta
Gå tillbaka till Ris à la Malta .
Årstid: Hela Ã¥ret - Personer: 6 - Fettsnålt recept: Ja - Träffar: 2053
Ingredienser: 1½ dl. grötris
2 dl. vatten
8 dl. minimjölk
½ tsk. salt
1 vaniljstång
Sötningsmedel
6 dl fil
3 gelatinblad
Tillvägagångssätt:
Skär upp vaniljstången och lägg ner den i en gryta tillsammans med vatten och salt. Koka upp.
Lägg ner grötriset i vattnet och låt koka under lock i ca.10 min.
Häll i mjölken och låt koka i ytterligare 30 min på svag värme.
Låt gröten svalna och tillsätt så sötningsmedel i önskad mängd.
Lägg gelatinbladen i blöt tills de är helt mjuka och smält dem sedan i en gryta.
Rör ner de smälta gelatinbladen i gröten.
Tillsist blandas filen ner i grötblandningen.
Servera ris à la maltan med varm saftsås. Om du vill kan du röra ner clementinklyftor eller apelsinklyftor i ris à la maltan.
Detta recept på Ris à la Malta är tillagt av Cathrine den 12-11-2010
Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.