Pizza quattro stagioni

Gå tillbaka till Pizza quattro stagioni.

Årstid: Hela året - Personer: N/A - Fettsnålt recept: Nej - Träffar: 1805

Ingredienser:

Deg:
30 gram jäst
2,5 dl. ljummet vatten
500 gram italienskt vetemjöl (durum mjöl)
1 tsk. salt

Tomatsås:
2 burkar krossade tomater
1 burk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
Socker
Oregano
Salt och peppar

Fyllning:
Ca. 200 gram mozzarella
Ca. 20 store räkor
1 burk kronärtskockshjärtan
100 gram svarta oliver
150 gram skinka
1 lök


Tillvägagångssätt:

Smula ner jästen i det 37 gradiga vattnet. Tillsätt salt och mjöl och rör runt tills degen släpper bunken. Låt degen jäsa i 3 timmar.

Blanda alla ingredienserna till tomatsåsen i en skål.

Skiva mozzarellan och löken, dela kronärtskockorna i halvor och strimla skinkan. Tina ev. upp och skala räkorna om du inte köpt färdigskalade räkor på burk.

Kavla ut degen till två stora pizzor eller 4 små. Fördela tomatsåsen på pizzorna. Dela upp pizzan i 4 delar (i tanken) och lägg olika ingredienser på de 4 olika delarna t.ex. räkor och oliver på en del och skinka och lök på en annan del o.s.v.

Baka pizzorna i ugnen på 220 grader i 15 min.



Detta recept på Pizza quattro stagioni är tillagt av Cathrine den 03-03-2011

Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.