Laxlasagne

Gå tillbaka till Laxlasagne.

Årstid: Hela året - Personer: 6 - Fettsnålt recept: Nej - Träffar: 5296

Ingredienser:

950 gram laks (utan skinn).
4 msk citronsaft
1 kilo spenat
4 schalottenlök
1 dl. vitvin
450 gram mascarpone
Lite muskot
2 burkar krossade tomater
3 vitlöksklyftor
Lite chili
¾ tsk spiskummin
6 stjälkar färsk organo
1 dl. matlagningsgrädde
300 gram parmesanost

250 gram fullkornslasangeplattor
Olivolja
Salt och peppar


Tillvägagångssätt:

I lasangen är det 3 olika lager som förbereds var och en för sig. Ett laxlager, ett spenatlager och ett tomatlager.

Laxlagret: skär laxen i små bitar och lägg dem i en skål. Häll 4 msk citron över fisken och en liten nypa salt.


Spenatlagret:
Hacka schalottenlök och stek i en stekpanna med lite olja. Tillsätt spenaten och värm upp, tills spenaten är helt upptinad. Häll i vinet och låt koka så att alkoholen förångas. Tillsätt till sist mascarpone, muskot, salt och peppar.

Tomatlagret:
Stek vitlök, chili och spiskummin i lite olja. Häll i hackade tomater, oregano, salt och peppar. Till sist tillsätts grädden.


Häll bort ev. överskott av citronsaft från laxen. Klä en ugnsfastform med bakplåtspapper och lägg ett lager lasagneplattor i botten. Fördela ett lager lax ovanpå plattorna, så ett lager spenat och tillsist ett lager tomatsås. Strö med parmesan. Upprepa 2 ggr till (dvs. det ska vara ca 1/3 av laxen, spenaten och tomaten per omgång). Kom ihåg lasagneplattor mellan varje omgång.

Strö resterande parmesanost på toppen.

Ställ in formen i ugnen på 200 grader i 30-45 min. Strö lite chili på toppen när osten smält.



Detta recept på Laxlasagne är tillagt av Cathrine den 16-05-2011

Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.