Äppelpaj med äppelmos
Gå tillbaka till Äppelpaj med äppelmos.
Årstid: Höst - Personer: 6 - Fettsnålt recept: Nej - Träffar: 3498
Ingredienser:
Äppelmos:
8-10 matäpplen
1 vaniljestång (spara vaniljfröna till grädden)
2-3 kanelstänger
3 dl vatten
Rostade havregryn:
25 g smör
3 dl havregryn
2 msk socker
¼ liter grädde
Hackad choklad
Tillvägagångssätt:
Äppelmos:
Skala äpplena och skär bort kärnhusen. Tärna fruktköttet och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, vaniljstången och kanelstängerna. Koka upp och låt koka tills det är som en gröt. Låt svalna. Man kan ev. använda färdigköpt äppelmos.
Rostade havregryn:
Smält smöret. Häll i havregrynen och sockret. Rosta tills grynen är gyllenbruna. Ställ åt sidan och låt svalna
Vispa grädden och rör i vaniljfröna.
Lägg äpplemosen och havregrynen i flera lager i en skål. Dekorera med vispad grädde och chokladspån.
Detta recept på Äppelpaj med äppelmos är tillagt av Cathrine den 15-08-2011
Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.