Kärnbröd
Gå tillbaka till Kärnbröd.
Årstid: Hela året - Personer: N/A - Fettsnålt recept: Nej - Träffar: 2224
Ingredienser:
4 dl vatten, cirka 37 grader
3 msk olja
1 tsk salt
1 påse torrjäst
3 dl mjöl
2,5 dl dinkel
2,5 dl havregryn
Mjölk till pensling
1 näve kärnor eller frön efter egen smak (t.ex. linfrön, solrosfrön, rågkärnor)
Tillvägagångssätt:
Häll vattnet och jästen i en skål, låt stå och dra en stund. Tillsätt olja, salt och kärnor/frön.
Häll i hälften av mjölet, hälften av havregrynen och hälften av dinkeln. Låt degen jäsa i ca 30-40 min.
Älta degen och tillsätt resten av de torra ingredienserna, efter behov. Lägg ner degen i en brödform och pensla med mjölk.
Baka brödet i ugnen på 180 grader i 30-40 min.
Detta recept på Kärnbröd är tillagt av Cathrine den 23-11-2011
Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.