Kesobröd

Gå tillbaka till Kesobröd.

Årstid: Hela året - Personer: N/A - Fettsnålt recept: Nej - Träffar: 2489

Ingredienser:

6 dl mjölk och varmt vatten
1 kuvert jäst eller 1 paket färsk jäst
½ dl olja
½ tsk salt
1 bägare keso (500g)
Mjöl


Tillvägagångssätt:

Häll mjölk/vatten blandningen i en skål. Tillsätt jäst, olja, keso och salt. Låt stå och dra sig i 2-3 min. Häll i mjöl och rör runt tills degen har bra konsistens, den ska vara lite klibbig men fortfarande gå att jobba med. Låt degen jäsa i 30-40 min.

Älta degen och tillsätt ev. lite mer mjöl. Forma degen till bullar och låt dem jäsa i ytterligare 15-20 min.

Baka de färdigjästa bullarna i ugnen på 180-200 grader i 10-15 min. Servera med smör.


Detta recept på Kesobröd är tillagt av Cathrine den 10-02-2012

Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.