Rödkålssallad med rivna äpplen

Gå tillbaka till Rödkålssallad med rivna äpplen.

Årstid: Hela året - Personer: N/A - Fettsnålt recept: Nej - Träffar: 877

Ingredienser:

1/3 rödkålshuvud
Saften från 2 citroner
1 rödlök
100 g valnötter
100 g russin
3 äpplen
4 msk olja
4 msk akaciehonung


Tillvägagångssätt:

Strimla rödkålen fint och lägg den i en skål. Pressa citronsaft över rödkålen. Täck skålen med plastfolie och ställ in den i kylskåpet i en timmes tid. Syran i citronsaften mjukar upp rödkålen.

Tärna äpplena grovt och finhacka rödlöken. Blanda ner äpplena tillsammans med russin, lök och valnötter i skålen med rödkål och blanda ordentligt.

Blanda olja och honung och häll dressingen över salladen.


Detta recept på Rödkålssallad med rivna äpplen är tillagt av Cathrine den 21-02-2012

Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.