Pasta med musslor

Gå tillbaka till Pasta med musslor.

Årstid: Hela året - Personer: N/A - Fettsnålt recept: Nej - Träffar: 1367

Ingredienser:

400 g Spaghetti
1 kg färska blåmusslor
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
350 g hackade tomater
1 msk hackad persilja
Salt och peppar


Tillvägagångssätt:


Skrubba musslorna grundligt och skölj dem därefter 2-3 ggr i friskt vatten. Låt musslorna droppa av och släng de musslor som öppnat sig.

Värm musslorna i en stor gryta på medel värme. Rör runt i grytan medan de värms upp. När skalen öppnat sig är de klara. Släng de musslor som inte öppnat sig. Sila spadet i botten på grytan och spara detta till senare. Pilla ur musslorna ur skalen, spara några musslor i skalen till att dekorera med.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Under tiden tillagas såsen. Finhacka vitlöken och stek denna i lite olja i en kastrull. Häll i spadet och tomaterna, rör runt. Smaka av såsen med salt och peppar. Koka såsen till den är tjock i konsistensen och tillsätt då musslorna.

Häll av vattnet från pastan och tillsätt pastan i tomatsåsen. Dekorera med musslorna i skal och servera.




Detta recept på Pasta med musslor är tillagt av Cathrine den 23-02-2012

Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.