Apelsinfromagetårta

Gå tillbaka till Apelsinfromagetårta.

Årstid: Hela året - Personer: N/A - Fettsnålt recept: Nej - Träffar: 1717

Ingredienser:

200 g marsipan
150 g smör
1 ägg
175 g socker
150 g mjöl
1 tsk bakpulver

FROMAGE:
2 äggulor
75 g socker
3 gelatinblad
Rivet skal från 1 apelsin
1/2 dl saft från apelsin
2 1/2 dl vispgrädde

Dekoration:
300 g färska jordgubbar eller riven choklad



Tillvägagångssätt:

Blanda marsipan och smör. Rör ner ägget tillsammans med sockret i smörblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta till smeten. Bred ut smeten i en form (22x34 cm) och ställ in i ugnen på 180 grader i 40 min. Ta ut kakan och låt svalna.

Fromage:
Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt apelsinsaft och –skal. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 3-4 min. Ta upp bladen och lägg dem i en skål. Häll lite kokande vatten på och rör runt tills bladen är upplösta. Rör ner gelatinet i äggblandningen. Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ner den i äggblandningen.

Bred ut fromagen jämnt över den kalla marsipanbottnen och dekorera med färska jordgubbar eller riven choklad.


Detta recept på Apelsinfromagetårta är tillagt av Cathrine den 29-03-2012

Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.