Banancupcakes

Gå tillbaka till Banancupcakes.

Årstid: Hela året - Personer: 15 - Fettsnålt recept: Nej - Träffar: 1011

Ingredienser:

100 g smör
1 tsk vaniljsocker
100 g socker
2 ägg
0,5 dl mjölk
200 g vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 msk bakpulver
1 kryddmått salt
2 bananer

Chokladglasyr:
100 g mörk choklad (70%).
120 g smör
150 g florsocker
1 tsk vaniljsocker

Dekoration: torkade bananskivor


Tillvägagångssätt:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa smör och vaniljsocker till en krämig massa. Vispa ner sockret lite åt gången tills massan är lätt och luftig. Blanda ner äggen ett åt gången.

Rör samman mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål.

Skala bananerna och mosa dem med en gaffel.

Rör omväxlande ner mjölblandningen, mjölken och bananmoset i smörblandningen tills alla ingredienser är helt blandade.

Fördela smeten i muffinsformar (ca 15 st), formarna ska endast fyllas till hälften då de blir mycket större i ugnen.

Ställ in muffinsformarna i ugnen i ca 20 min, tills muffinsen börjar bli gyllene.

Ta ut cup-cakesen och låt de svalna helt innan glasyren läggs på.

Smält chokladen över ett vattenbad och låt kyla ner. Vispa smör, vaniljsocker och florsocker till en massa och tillsätt sedan den avsvalnade chokladen. Vispa till glasyren får den önskade konsistensen och spritsa eller smöra den sedan på cup-cakesen.

Dekorera med torkade bananer.



Detta recept på Banancupcakes är tillagt av Cathrine den 25-04-2012

Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.