Sorbet med rabarber
Gå tillbaka till Sorbet med rabarber.
Årstid: Sommar - Personer: 6 - Fettsnålt recept: Nej - Träffar: 2827
Ingredienser:
250 g rabarber
¼ vaniljstång
5 dl vatten
100 g rörsocker
1 msk äppelcidervinäger
1 äggvita
Tillvägagångssätt:
Skölj rabarbern och skär bort toppen och botten. Skär stjälken i bitar på ca 2 cm.
Skär upp vaniljstången på längs och skrapa ur fröna. Lägg både fröna och stången i en gryta tillsammans med rabarbern, vattnet och sockret. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Ta grytan från värmen och tillsätt vinägern. Låt rabarberblandningen svalna innan den mixas och hälls ner i en glassmaskin.
Låt rabarbersmeten köra i glassmaskinen i 10 min. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i sorbeten. Häll tillbaka sorbeten i glassmaskinen och kör till den fått önskad konsistens.
Om man inte har en glassmaskin kan sorbeten ställas i frysen. Var noga med att röra ca var 10:e min för att försäkra att sorbeten inte kristalliseras.
Detta recept på Sorbet med rabarber är tillagt av Cathrine den 23-05-2012
Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.