Ugnsbakad torsk med ingefära och morötter

Gå tillbaka till Ugnsbakad torsk med ingefära och morötter.

Årstid: Hela året - Personer: N/A - Fettsnålt recept: Nej - Träffar: 2448

Ingredienser:

500 g torskfiléer
Salt
peppar
1 msk olja
40 g smör
500 g morötter
2 msk ingefära
1 dl hönsbuljong
1 dl färskpressad saft från apelsin
Saften från 1 citron
1 knippe vårlök
lite chilipulver eller chiliflagor
Dill till dekoration


Tillvägagångssätt:

Skär fisken i passande portionsbitar. Lägg fiskfiléerna på bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll lite olja över samt salt och peppar. Sätt in formen i ugnen på 200 grader i ca 10 min, beroende på hur stora filéerna är.

Skala morötterna och skär dem i skivor. Skala och finhacka ingefäran. Smält hälften av smöret i en gryta och tillsätt morötterna och ingefäran, låt steka några min. Buljong, apelsinsaften och citronsaften hälls ner i grytan och blandningen kokas till den får en lite tjockare konsistens. Skiva vårlöken och ha i den i grytan tillsammans med chilin. Fortsätt koka tills morötterna är möra men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt det sista av smöret och rör runt försiktigt.

Dekorera med dill och servera fisken med ex. ris eller potatis.


Detta recept på Ugnsbakad torsk med ingefära och morötter är tillagt av Cathrine den 23-05-2012

Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.