Pannacotta
Gå tillbaka till Pannacotta.
Årstid: Hela året - Personer: 6 - Fettsnålt recept: Nej - Träffar: 7388
Ingredienser:
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
80 g vit choklad
Hallonsås:
2,5 dl hallon
Tillvägagångssätt:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5-10 min. Koka upp grädden och mjölken tillsammans i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och tillsätt sockret, chokladen och gelatinbladen (ta upp dessa ur vattnet först och krama ur dem ordentligt). Rör tills krämen är helt slät och häll sedan upp den i fina glas. Ställ pannacottan till att stelna i kylskåpet.
Innan servering mixas hallonen med en stavmixer och såsen hälls ovanpå pannacottan. Dekorera med några hallon på toppen.
Detta recept på Pannacotta är tillagt av Cathrine den 10-02-2010
Webbkokbok.se (som del av HEPHEY) har copyright på all text, grafik och annat material på denna sida. Materialet får inte återges utan tillåtelse.