Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Tikka masala kan t.ex. serveras med ris och/eller naanbröd.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1710
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept chicken tikka masala.

2 msk smör
2-3 lök
3 vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
1 tsk curry
1 tsk koriander
4 kycklingfiléer (ca.900 gram).
1-2 chili
1-2 paprikor
1 msk farinsocker
1 liten burk tomatpuré (70 gram).
1-2 burkar krossade tomater
2 dl yoghurt (naturell)

Tillvägagångssätt för chicken tikka masala:

Hacka lök, vitlök och ingefära. Stek dessa i smör eller olja, i en gryta, tillsammans med chilipulver, gurkmeja, garam masala, curry och koriander.

Skär kycklingen i mindre bitar och låt dem steka i kryddorna.

Hacka chili (ta ur kärnorna först) och strimla paprikorna. Lägg ner dessa i grytan tillsammans med farinsocker, tomatpuré och krossade tomater. Låt rätten koka i 10-20 minuter.

Rör i yoghurten precis innan rätten ska serveras.


Detta recept på chicken tikka masala är tillagt av Cathrine den 02.05.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Asiatisk mat  >  Indisk mat  >  Chicken tikka masala