Fisksoppa

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 5160
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept fisksoppa.

1 matsked tomatpure
1 tsk timjan
1 purjolök
1 dl crème fraishe
1 lök
1 stor morot
1,5 matsked mjöl
7 dl fiskbuljong (7 dl vatten + två fiskbuljongtärningar)
150g räkor
500g färsk fisk (t.ex. lax och rödspetta)
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för fisksoppa:

Skär lax i tärningar på 2*2 cm. Rulla ihop rödspettafiléerna med den köttiga sidan utåt och dela sedan dem på mitten.
Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala moroten och skär den i stavar. Häll i lök och morötter i en gryta och stek ett par minuter. Tillsätt sedan timjan, purjolök, vetemjöl och tomatpuré. Häll härefter i buljongen och crème fraishen. Låt soppan småkoka i ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll sedan i fisken och låt den koka med ytterligare 3-4 minuter. Slutligen tillsätts räkorna. Låt dem bli varma och servera sedan soppan.

Detta recept på fisksoppa är tillagt av Mårten den 26.09.2007.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Fisksoppa
Recept  >  Matrecept  >  Soppor  >  Fisksoppa