Köttfärssås

Köttfärssås

Här är köttfärssåsen serverad med spaghetti.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 6217
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept köttfärssås.

2 lök
2 vitlöksklyftor
2 stänglar bladselleri
50 gram bacon i tärningar
500 gram nötfärs
1 morot, skuren i mycket fina tärningar
2 burkar krossade tomater
1 stor kopp torrt rödvin
1 stor kopp kraftig buljong
salt
peppar
oregano
Olja/smör till stekning
Mjölk efter behov

Tillvägagångssätt för köttfärssås:

Skala löken och morötterna och hacka dessa samt bladsellerin fint. Rör ner de hackade grönsakerna med baconen i köttfärsen. Tomaterna mixas till en slät puré.

Värm upp oljan/smöret långsamt i en stor gryta tills det är riktigt varmt, häll så i köttfärsblandningen och stek tills den fått en fin färg. Häll i rödvinet och rör väl runt i grytan tills vinet har ångats bort.

Häll i en halv kopp buljong i grytan och låt köttet steka på svag värme utan lock medan resten av buljongen tillsätts lite i taget. När även buljongen har ångat bort hälls tomaterna i. Krydda med salt peppar och oregano. Häll i så mycket mjölk att det precis täcker köttet.

Låt såsen stå och små koka på svag värme i ca 2-3 timmar. Om såsen blir för tjock kan man späda med mjölk eller buljong.

Denna sås kan t.ex. ätas som den är till spaghetti eller användas i en lasange.

På grund av den långa koktiden kan det löna sig att göra en dubbel sats och frysa ner det man inte ska använda direkt.




Detta recept på köttfärssås är tillagt av Cathrine den 17.02.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Köttfärs  >  Köttfärssås  >  Köttfärssås