Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/63/154663/webbkokbok.se/public_html/connect.php on line 2 Rabarberkaka med marängtäcke

Rabarberkaka med marängtäcke

Rabarberkaka med marängtäcke

I denna kaka möts syrligt och sött i en fantastisk symfoni.

rstid: Hela året
Personer: 10
Receptet r ej fettsnlt.
Trffar: 3729
Tipsa en vn
Skriv ut
Ingredienser:

Du behver fljande ingredienser till detta recept rabarberkaka med marängtäcke.

Deg:
175 g smr
150 g socker
2 msk vaniljsocker
1 kryddmtt salt
3 ggulor
250 g vetemjl
2,5 tsk bakpulver
1 dl mjlk

Marng:
3 ggvitor
200 g socker
400 g rabarber
100 g valntskrnor

1 msk smr till att smrja formen
2 msk socker till att str i formen

Tillvgagngsstt fr rabarberkaka med marängtäcke:

Blanda smr, socker, vaniljsocker, salt och ggulor till en smet. Blanda vetemjl och bakpulver i en skl och tillstt sedan blandningen, lite t gngen, i smeten tillsammans med mjlken.

Smrj en kakform (ca 24x30x5 cm) med smr och str ett tunt lager socker i. Hll ner smeten i formen och jmna till med en slickepott s smeten blir jmnt frdelad.

Stt ugnen p 200 grader och tillaga marngen medan ugnen blir varm.

Vispa ggvitor och socker till hrt skum. Skr toppen och botten av rabarbern och sklj dem noga. Torka av dem p hushllspapper innan de skrs i mindre bitar. Grovhacka valntterna och vnd ner dem i marngen tillsammans med rabarberbitarna.

Bredd frsiktigt ut marngsmeten ver kaksmeten och stt in formen i ugnen i ca 40 min. Lt kakan svalna ngot innan servering.

Servera grna kakan med vaniljss, grdde eller crme fraiche.

Detta recept p rabarberkaka med marängtäcke r tillagt av Cathrine den 23.05.2012.





Snd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera p vrt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Kakor  >  Rabarberkaka med marängtäcke