Rökt makrill med äggröra

Rökt makrill med äggröra

Här serverat med majonnäs och glaserade rädisor.

Årstid: Hela året
Personer: 2
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 918
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept rökt makrill med äggröra.

4 skivor grovt bröd
4 ägg
4 msk mjölk
100 g rökt makrill
8 rädisor
0,5 dl vinäger
3 msk socker
2 äggulor
1 dl rapsolja
Salt
Peppar
Gräslök

Tillvägagångssätt för rökt makrill med äggröra:

Skär varje skiva bröd i 4 lika stora fyrkanter. Rosta brödbitarna i en torr stekpanna eller i ugnen.

Vispa ägg och mjölk i en skål. Tillsätt salt och peppar. Häll äggsmeten i en varm stekpanna och rör runt tills äggröran är färdigstekt.

Tärna rädisorna och lägg dem i en gryta med vinäger och socker. Koka upp och låt koka tills all vätskan dunstat bort och rädisorna är glaserade. Var noga med att röra under tillagning så det inte bränner fast.

Gör majonnäsen genom att vispa lite salt och äggulorna. Häll sedan i oljan lite i taget under vispning. Smaka av majonnäsen med salt och peppar. Häll upp majonnäsen i en fryspåse och klipp ett litet hål i ena hörnet, så blir det lätt att trycka ut små toppar av majonnäs när du ska anrätta maten.

Ta bort skinnet från makrillen och skrapa försiktigt bort fettlagret med en kniv. Pila bort ev. ben. Skär makrillen i mindre bitar passande brödstyckena.

Lägg upp brödbitarna på tallrikar. Anrätta äggröran ovanpå brödbitarna. Lägg en bit makrill ovanpå äggröran och dekorera med gräslök. Lägg tre små klickar glaserade rädisor runt makrillssmörgåsen och spritsa sedan ut majonnästoppar mellan rädisklickarna.

Rätten kan serveras som en större måltid för 2 personer eller som en mindre förrätt till 8-16 personer.



Detta recept på rökt makrill med äggröra är tillagt av Cathrine den 23.05.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Rökt makrill med äggröra