Traditionella köttbullar

Traditionella köttbullar

Servera med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt för en heltraditionell rätt.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2390
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept traditionella köttbullar .

500 gram fläskfärs
1 lök
1 dl mjöl
2 dl mjölk
1 ägg
salt och peppar (rikligt)
Vatten

Tillvägagångssätt för traditionella köttbullar :

Hacka löken och blanda ner i färsen tillsammans med mjöl, mjölk och ägg. Smaka till färsen med salt och peppar och låt smeten vila i ca 30 min.
Rör ner lite vatten så att färsen får passande konsistens. Forma nu färsen till köttbullar i passande storlek och stek dessa i en panna med lite olja eller smör.


Detta recept på traditionella köttbullar är tillagt av Cathrine den 26.01.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Svensk mat  >  Traditionella köttbullar