Apelsinfromagetårta
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2131

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept apelsinfromagetårta.
200 g marsipan
150 g smör
1 ägg
175 g socker
150 g mjöl
1 tsk bakpulver
FROMAGE:
2 äggulor
75 g socker
3 gelatinblad
Rivet skal från 1 apelsin
1/2 dl saft från apelsin
2 1/2 dl vispgrädde
Dekoration:
300 g färska jordgubbar eller riven choklad
Tillvägagångssätt för apelsinfromagetårta:
Blanda marsipan och smör. Rör ner ägget tillsammans med sockret i smörblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta till smeten. Bred ut smeten i en form (22x34 cm) och ställ in i ugnen på 180 grader i 40 min. Ta ut kakan och låt svalna.
Fromage:
Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt apelsinsaft och –skal. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 3-4 min. Ta upp bladen och lägg dem i en skål. Häll lite kokande vatten på och rör runt tills bladen är upplösta. Rör ner gelatinet i äggblandningen. Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ner den i äggblandningen.
Bred ut fromagen jämnt över den kalla marsipanbottnen och dekorera med färska jordgubbar eller riven choklad.
Detta recept på apelsinfromagetårta är tillagt av Cathrine den 29.03.2012.
Sänd in dina egna recept